Irish Stew

Irish stew

Image via Wikipedia

Ingredients:

Bereiding:

Voor de lam, het vlees in grove stukken snijden.
Runderpoulet of lamsvlees bestrooien met bloem. Het vlees mag wit zien van de bloem. Deze bloem zorgt er voor dat de stew zich bindt.
Een scheut olijfolie in de pan en als deze op temparatuur is het vlees erin doen en opletten dat het vlees niet aanbakt maar mooi egaal bruin wordt.
Doe, nadat het vlees mooi bruin is, 500 mililiter runderbouillion erbij.
Brengt de massa even aan de kook en laat dan het vlees in ongeveer 2 uurtjes lekker gaar worden. Vergeet niet af en toe te roeren. Let op. Op een klein vuur zetten!
Schil de aardappelen, snijd deze in grove stukken en leg dit bij het vlees.
Dit doet u ook met de winterpeen en uien.
Als deze 3 ingredienten in de pan liggen, breng dan alles weer aan de kook.
Is dit weer aan de kook, zet dan weer het vuur klein en laat dit alles lekker garen. Wel weer af en toe roeren.
Op het einde van de bereidingstijd doet u de doperwten erin en roer alles rustig om. De erwten zijn gaar dus deze behoren alleen opgewarmd te worden.
Zet het vuur uit, breng het op smaak met peper en zout en doe als allerlaatste de peterselie erbij.
Eventueel stokbrood erbij en wat er wel bij moet is een goed gekoeld Irisch Beer.

Advertisements
Tagged with: , , ,
Posted in Dutch, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories
%d bloggers like this: