Ingrediënten
- biefstuk
Voor de chutney:
- 500 gram peren
- een uitje
- 2 tomaten
- 4 gedroogde abrikozen
- handje rozijnen
- 1/2 dl witte wijn azijn
- kopje water
- 100 gram suiker
- een kaneelstokje
- cayennepeper & kruidnagels
Bereiding
Schil de peren, klokhuizen er uit en dan in kleine blokjes snijden. De ui snipperen en de twee tomaten (zonder vruchtvlees) in blokjes snijden. Het is het beste als je de tomaten eerst pelt.
Bak de uitjes kort, gooi dan de andere vruchten etc. bij. Voeg wat water toe, zodat er een klein laagje in staat. Lekker laten pruttelen, en daarna kan je de wijnazijn, suiker, kaneelstokje en de andere kruiden toevoegen. Als je onzeker bent over de hoeveelheid azijn, neem dan liever wat minder! Het kan snel fout gaan.
Nu is het een kwestie van wachten: in een uur lekker laten koken.
De biefstuk behoeft weinig uitleg: het mag best lekker rose zijn. De combinatie is perfect.
Ook lekker: cranberries toevoegen
Leave a Reply