Spekpannekoeken (dutch)


Ingrediënten:
15 gram gist
1/2 liter melk
300 gram bloem
zout
150 gram rookspek
stroop

Bereiding:
De gist met lauwwarme melk aanmengen. In de bloem een kuiltje maken, wat zout toevoegen en melkmengsel hierin gieten. Roeren tot glad beslag ontstaat, dan rest van melk toevoegen. Beslag laten rijzen.
Rookspek in plakjes snijden en uitbakken. Spek en spekvet in schaaltje doen. Deel van het spekvet in bakpan warm maken en 1/4 van het beslag verdelen over de oppervlakte. Hier en daar wat plakjes spek in het beslag drukken. Bakken tot beslag aan bovenkant gestold is, dan pannenkoek keren en vlug de tweede kant bruin bakken. Serveer met stroop. 
Eet smakelijk.

Advertisements
Tagged with:
Posted in Dutch, Family

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories
%d bloggers like this: