Koekie bakken (Dutch)


Ingredienten
160 gram bloem
80 gram basterdsuiker
120 gram roomboter
1 ei
1 ei-dooier
mespuntje zout

Bereiding
Zeef de bloem en de suiker in een kom, en kneed hierdoor de ei-dooier, boter en het zout tot je een mooie bal hebt gekregen. Heel goed doorkneden! Rol met de deegroller de bal uit tot een lap van circa 4mm. Steek met de vormpjes de koekjes eruit en leg ze op een beboterde bakplaat.
Klop het ei los in de gele kom met een garde. Smeer een dun laagje ei over de koekjes. Plaats het bakblik in de oven die 175 graden celcius is, en laat de koekjes in 15-20 minuten licht bruin worden. Neem de koekjes van het bakblik, leg ze plat op een vlakke ondergrond en laat ze helemaal afkoelen.

Eet smakelijk!

Advertisements
Tagged with: ,
Posted in Dutch, Family

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories
%d bloggers like this: